Menu diety lekkostawnej
Menu diety lekkostrawnej

Dieta lekkostrawna przeznaczona dla osób cierpiących na chorobę wrzodową żołądka i dwunastnicy.

Stosowana w nieżytach żołądka w refluksie żołądkowo-przełykowym.

Przykładowe menu:

MENU I

ŚNIADANIE: pasta z chudego twarogu z koperkiem, jasne pieczywo

II ŚNIADANIE: froop z babanem i płatkami owsianymi

OBIAD: piersi z kurczaka gotowane na parze podane z parowanymi warzywami 

PODWIECZOREK: pieczone jabłko

KOLACJA: lekkostrawna sałatka z kaszą kus-kus z gotowanymi warzywami 

 

MENU II

ŚNIADANIE: owsianka kokosowa

II ŚNIADANIE: kanapka z chudym trwarogiem i zielonymi oliwkami, pieczywo chrupkie

OBIAD: duszony gulasz wieprzowy z marchewką i cukinią, kasza jęczmienna perłowa

PODWIECZOREK: zupa grysikowa

KOLACJA: sałatka na sałacie lodowej z jajkiem i brokułem, sos jogurtowy 

kontakt


© rukola.net.pl | CMS system zarządzania treścią 3w-cms | engine solidside